Muž v pyžamu a bačkorách ukradl auto i s řidičkou

HRADECKO – Žena v autě čekala na semaforu na zelenou. V tom k ní přiběhl pacient z nemocnice a ukradl vůz i s ní! Co dalšího pětačtyřicátník ještě provedl? Policie na něj nasadila vrtulník.

Pacient utekl z hradecké fakultní nemocnice jen nalehko v pyžamu a za soutokem Labe a Orlice přepadl v autě ženu, která zrovna čekala na semafor. Nepodařilo se mu ji vytáhnout z auta, vytlačil ji alespoň na druhé sedadlo a sám usedl za volant. Na další křižovatce ženu vysadil. „Policisté okamžitě vyhlásili pátrací akci po muži a odcizeném osobním vozidle. Na pomoc si přizvali i vrtulník z letecké služby,“ uvádí policejní tisková mluvčí Iva Kormošová.

Jenže linka 158 během večera přijala ještě další oznámení, spojená s jedním a tentýž pachatelem. Muž dále ukradl oblečení ze zahrady rodinného domku a na benzínové pumpě na Nechanicku natankoval bez placení. Strážníkům se pachatele podařilo dopadnout až u Rozběřic pomocí zátaras. Následně ho předali zpět do nemocnice. Muž hrozí v krajním případě až deset let pobytu za mřížemi. Nikdo v celém případu, ani nebohá řidička, naštěstí nebyl zraněn.