Volal na policii, že jde pro kudlu a syna zapíchne

HRADEC KRÁLOVÉ – Jak to může vlastní otec o svém synovi říci? Policisté byli v šoku! Muž vyhrožoval smrtí vlastního dítěte. Jak si strážníci poradili?

Operační středisko přijalo dopoledne telefonát, ve kterém zjevně opilý muž vyžadoval, aby policejní hlídka přijela probudit jeho syna, kterému se nechce vstávat. Policista se mu marně snažil vysvětlit, že taková situace není pádným důvodem k vyslání hlídky. Otec se začal chovat agresivně a řekl, že jde pro nůž, syna zapíchne a to důvod k příjezdu policie již bude. A potom zavěsil. „Vzhledem k tomu, že nebylo možno prověřit, zda myslí výhružku vážně, byla na místo vyslána výjezdová skupina. Před domem strážníci potkali muže, který sdělil, že volal on, ale prý si dělal jen srandu,“ uvádí policejní mluvčí Eva Kněžourová.

Syn se snažil policistům vysvětlit, že je otec sprostý, že je často opilý, ale nikdy mu neublížil. Ten ale odmítl se strážníky spolupracovat a jednoho z nich se snažil i udeřit. Byla mu tedy nasazena pouta. Dechová zkouška u něho odhalila přes dvě promile alkoholu, proto muže převezli na záchytku. Jeho jednání bylo označeno za přestupek, který byl vyřešen pokutou.