Muž ve sklepě rodinného domu ukrýval pěstírnu konopí

PLZEŇ – Šestačtyřicetiletý muž svérázným způsobem využíval sklepní prostory rodinného domu v Plzni Doudlevcích a byl přesvědčen, že na jeho činnost nikdo nepřijde. To se ale přepočítal.

Plzeňští kriminalisté slavili úspěch, když jejich několikaměsíční intenzivní práce přinesla své ovoce. V uplynulém týdnu se jim podařilo ve sklepě v jednom z rodinných domů v Plzni Doudlevcích odhalit pěstírnu konopí obsahující účinnou látku THC. Při domovní prohlídce v něm zajistili více než 90 rostlin společně s předměty a látkami určenými k indoorovému pěstování. Rostliny přitom dosahovaly výšky až 124 centimetrů.

V souvislosti s tímto případem kriminalisté prověřují šestačtyřicetiletého muže, který v domě bydlel. „Zajištěné rostliny a věci byly předány ke znaleckému zkoumání, kdy odborná expertíza určí přesný obsah THC. V pěstírně se ve velkém množství vyskytovaly plísně, které jsou nebezpečné pro zdraví člověka. Při prováděných úkonech navíc policisté odhalili i neoprávněný odběr plynu, kterým je dům vytápěn,“ informovala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Zdroj: Policie ČR