Po roční odmlce se můžete opět vydat na radniční věž

ŠUMPERK – Vystoupat na radniční věž a prohlédnout si město z ptačí perspektivy opět nabízí město Šumperk. Kromě toho nabízí i možnost vydat se historickým centrem města s průvodcem a dozvědět historické zajímavosti, například kde v Šumperku žily oběti inkvizičních procesů a jejich žalobci.

„Na letošní sezónu máme připraveny prostory věže, v níž bylo nutné po rozsáhlé rekonstrukci radnice provést dílčí úpravy. Návštěvníci se mohou mimo jiné těšit na nový dalekohled, jímž si mohou přiblížit panorama Jeseníků,“ vysvětluje vedoucí informačního centra Martina Buchtová.

Zájemce o rozhledy na radniční věž doprovodí v každou celou hodinu průvodce z informačního centra, a to v červnu a v září od 9 do 15 hodin a v červenci a v srpnu od 9 do 17 hodin, poslední výstup bude možný vždy hodinu před koncem provozní doby.

Prohlídkové okruhy budou začínat vždy v lichou hodinu – tedy v 9, 11 a 13 hodin, během letních prázdnin i v 15 hodin. Procházky s průvodcem budou rovněž zahajovány v informačním centru, kde si turisté koupí vstupenky.

Denně otevřená bude i expozice Čarodějnické procesy v Geschaderově domě, v červnu a v září od 9 do 15 hodin, v červenci a srpnu od 9 do 17 hodin. „Jelikož vyprávění inkvizitora Bobliga, který expozicí provádí, trvá přibližně 45 minut, doporučujeme zájemcům, aby přišli v dostatečném předstihu před koncem provozní doby,“ upozornila Martina Buchtová.