Železniční doprava na Frýdlantsku se vrací k normálu

LIBERECKÝ KRAJ – Páteřní železniční dopravní spojení do Frýdlantského výběžku se vrací k původní spolehlivosti. Ta byla narušena nutností řešit náhradu zde pravidelně nasazovaných motorových jednotek Stadler „RegioSpider“ jinými vozidly z důvodů nedostatku vozů schopných provozu. O omezení kvality vlaků na Frýdlantsku jsme vás informovali ZDE.

„S potěšením mohu konstatovat, že od soboty se moderní vozidla vrátila na frýdlantské trati,“ reaguje na novou skutečnost náměstek hejtmana Jan Sviták a dodává: „Díky intenzivní práci v dílnách dopravce se tak stalo o týden dříve, než bylo v plánu.“ Zároveň však přiznává jistou opatrnost, protože do provozu se vrátila jen část vozidel a některá stále zůstávají po nehodách na přejezdech dlouhodobě odstavena z provozu. Nárokům na vozidla částečně uleví také letní prázdniny, kdy nebude v ranní špičce nutné přidávat na „školním“ spoji další vůz navíc.

„Věřím, že události z poloviny června se již opakovat nebudou a cestující se na veřejnou dopravu budou moci zase plně spolehnout,“ dodal Sviták.

Železniční trať Liberec – Frýdlant patří spolu s hrádeckou tratí k nejvíce využívaným v Libereckém kraji. Denně zde vlaky přepraví přes 2600 cestujících. V několika železničních stanicích na vlaky navazují autobusové linky, které rozvážejí cestující po Frýdlantsku i do míst, kam koleje nevedou.