Na Živé ulici vystoupí spousta zvučných jmen. Vyberete si?

PLZEŇ – Několikatýdenní hudební a divadelní program zdarma, odehrávající se přímo v historickém centru Plzně na několika scénách. To je oblíbený multižánrový festival Živá ulice.

Mlýnská Strouha, Proluka, Šafaříkovy sady, náměstí Republiky, U Branky, nebo oblíbená scéna U Zacha. Na všech těchto místech to opět ožije a bohatý program vám nabídne skvělou zábavu. Čekají vás koncerty a večírky plné českých kapel i zahraničních interpretů. Divadlo pod širým nebem, scéna pro děti, český design a autorská móda. Food festival, se kterým procestujete celý svět, i program ke třicátému výročí Sametové revoluce. Festival Živá ulice nabídne i letos celkem 14 dnů, které budou nabité programem nejrůznějších žánrů.

V DEPO2015 vystoupí také Bängditos theater, zdroj: zivaulice.eu

Červenec bude patřit divadlu
První blok Živé ulice se už tradičně odehraje od pondělí 15. do středy 17. července v příjemném prostředí Mlýnské strouhy. Těšit se můžete na představení pouličních divadel plných akrobacie, žonglování a dalších novocirkusových disciplín. Chybět nebudou ani pohádky pro děti. Vystoupí například Le Cabarete Nomade, Johny se svou kaskadérskou show z Las Vegas nebo Divadlo Continuo. Divadelní blok zakončí ve středu večer tanečně akrobatická ohňová show volně inspirovaná šamanismem a mystikou Shamania.

Kapitán Demo, zdroj: zivaulice.eu

V srpnu vás čekají koncerty a další lahůdky
Hudba, film, výtvarné umění, autorská móda, a nejen to bude k vidění od 9. do 18. srpna hned na několika scénách. Nebude chybět letní kino, program pro děti a večerní koncerty. Jako každý rok i letos bude hudební program žánrově pestrý. Na několika scénách se vystřídá rock, indie pop nebo třeba ska. Chybět nebude ani současná česká alternativní scéna. Letos Živá ulice pozvala například Zrní, Kapitána Demo, Prago Union, Houpací koně nebo Lenku Dusilovou.

Kromě hudebního programu se můžete vydat také na dvoudenní festival autorské mody a designu Mint Market Plzeň, který se uskuteční 15. a 16. srpna v ulici Bedřicha Smetany. Šafaříkovy sady provoní již tradičně food festival národnostní menšin Babylon na Plotně. Celá jedna scéna Živé ulice už tradičně bude patřit dětem. Pro ně bude v Proluce připraveno Loutkoviště.

Součástí festivalu bude letos také happening Kolik stojí svoboda? Jeho program se bude vázat k výročí 30 let od Sametové revoluce. Těšit se můžete například na debatu s ženami českého disentu. Zahrají Michal Ambrož & Hudba Praha, Monika Načeva & Michal Pavlíček, Garage & Tony Ducháček a další.