Policisté z Jihlavy dopadli vykradače aut, který řádil v Jihlavě

JIHLAVA – Čtyři vloupání do aut, ukradené peněženky, osobní věci, kamera, autorádio i nářadí a škoda 40 tisíc korun. To má na svědomí třicetiletý muž z Jihlavska, který v květnu vykrádal auta v Jihlavě. Naštěstí ho policisté brzy dopadli a zloděj skončil za mřížemi.

„Jedná se o recidivistu, který byl v minulosti již opakovaně soudně trestán. Za předchozí jinou majetkovou trestnou činnost byl odsouzen k trestu odnětí svobody nepodmíněně a v současné době je za mřížemi, kde si uložený trest odpykává,“ sdělila policejní mluvčí Jana Kroutilová.

V sobotu 11. května se v časných ranních hodinách vloupal do Fordu Transit, který stál zaparkovaný na ulici Žižkova. Ukradl z něho peněženku s penězi v české i cizí měně a další věci. O několik dní později rozbil skleněnou výplň dveří jiného auta, tentokrát zaparkovaného na ulici Brtnická, a nenávratně si z něho „vypůjčil“ taštičku s věcmi. Následující den si obviněný muž krádež zopakoval v lokalitě ulice Polní, kde se jeho cílem stal Mercedes Benz. Majitel přišel mimo jiné o vozidlovou kameru. Posledním vykradeným autem byla Kia zaparkovaná na ulici Polenská. Muž opět rozbil skleněnou výplň dveří a ukradl autorádio a nářadí. Celkově způsobil škodu za necelých čtyřicet tisíc korun.

„Jednotlivé případy policisté po přijetí oznámení prověřovali a po pachateli pátrali. Na základě šetření zjistili, že jím je ve všech případech shodná osoba, kterou dopadli. Případ kriminalisté dále vyšetřují,“ uzavřela Jana Kroutilová.