Pošlete známým vlastní fotopohlednici! Najdete ji v Třešti

TŘEŠŤ – Turistická sezóna začala a v Třešti pro všechny hravé výletníky připravili nejednu novinku. Jednou z nich je kovaná skulptura v podobě obří pohlednice, která vznikla v místní Kovárně Na vyhlídce Petra Píši. Neváhejte, udělejte si procházku a pošlete svým známým vlastní pohlednici.

Součástí atrakce je i „levitující“ vykovaná buřinka s deštníkem, neodmyslitelně náležících k legendární filmové postavě Pana Tau, kterého kouzelně ztvárnil třešťský rodák Otto Šimánek.

Nechybí ani nápis v duchu prvorepublikových pohlednic „Pozdrav z Třeště“. Pokud vystoupáte po schůdkách, které jsou součástí konstrukce, a vsunete svoji hlavu do buřinky, stanete se součástí „pozdravu“ a na chvilku také filmovou hvězdou s buřinkou. Stupínků k „pozdravu“ je zde několik, mohou se tak fotit malí i velcí. Výsledkem je originální orámovaná fotografie „Pozdrav z Třeště“, kde hlavní roli budete hrát vy!

Pokud si s fotografií trochu pohrajete, v rámu se objeví také věže zámku a kostela sv. Martina. Vznikne tak zcela originální fotografie z výletu, stačí, když vystoupáte po Křížové cestě nad město.