Řidiči, dbejte zvýšené opatrnosti! S koncem školního roku přibývá rizik na silnicích

ZLÍNSKÝ KRAJ – Na poslední den školního roku se těší všechny děti. Vzhledem k tomu, v jaké náladě se budou ubírat cestou domů, policie počítá se zvýšeným počtem hlídek kolem silnic v oblastech, kde se budou děti pohybovat. „Prosíme řidiče, aby brali v úvahu možnou větší nepozornost školáků, a o to větší opatrnost a pozornost věnovali řízení svého vozidla, nejen v blízkosti školských zařízení všech stupňů,“ vyzval mluvčí MP Zlín Pavel Janík.

Ačkoliv strážníci dohlíží na bezpečnost dětí před školami v průběhu celého roku, na zítřek plánují hlídky posílit. „Také díky této službě strážníků dětem nedošlo na těchto místech k žádnému střetu vozidla s žáky směřujícími do školy,“ potvrdil Janík. Například ve Zlíně bude k vybraným přechodům pro chodce nasazeno šestnáct strážníků, kteří dohlédnou na přecházení vozovky.

Přelom školního roku a prázdnin je na silnicích rizikový. Děti už myslí na nadcházející volno a jsou nepozorné, do ulic se vydává větší množství svátečních řidičů a provoz s odjezdem na dovolené houstne. S ohledem na vysoké teploty posledních dní může bezpečný provoz na silnicích komplikovat i únava a následný mikrospánek.