Tragická nehoda na Jindřichohradecku si vyžádala lidský život

JINDŘICHOHRADECKO – Dnešní brzké ranní hodiny s sebou přinesly další z řady tragických nehod na jihočeských silnicích. Na Jindřichohradecku z dosud nezjištěných příčin narazil osobní automobil do stromu. Náraz bohužel nepřežila mladá dívka.

K nehodě došlo po čtvrté hodině ranní u Děbolína na Jindřichohradecku. „Náraz vozidla, (dodávky) Citroen do stromu nepřežila mladá dívka. Devatenáctiletý řidič byl po nehodě letecky transportován do nemocnice k dalšímu ošetření,“ sdělila policejní mluvčí Lenka Krausová.

Dopravu na místě museli během záchranných a odklízecích prací řídit kyvadlově jindřichohradečtí policisté. Ti se nyní také budou zabývat zjišťováním okolností a přesnými příčinami této tragické nehody.

„Znovu apelujeme na řidiče, aby důsledně dodržovali silniční zákon! Buďte vůči sobě navzájem ohleduplní a obezřetní. Neriskujte zbytečně životy a zdraví své a dalších účastníků silničního provozu! Čekají nás letní prázdniny a s nimi spojené dlouhé cesty na dovolené. Odpočiňte si, než vyrazíte a pokud se necítíte dobře, cestu raději odložte. Nezapomínejte na pitný režim a do cíle své cesty dojeďte v pořádku,“ dodává policejní mluvčí.