Bezmocný senior ležel několik dnů na podlaze svého bytu

BRNO – V pondělí odpoledne přišli sourozenci navštívit otce do jeho bytu v Černých Polích. Ten jim však neotevřel a skrze klíče strčené z druhé strany v zámku se dovnitř nedostali. Slyšeli ale slabé otcovo volání, proto zavolali o pomoc strážníky. Do Černých Polí vyrazila hlídka ze severu města a také pořádková jednotka, která je na vstupování do bytů speciálně vybavena.

Strážníci pořádkové jednotky se pokusili otevřít byt planžetou, zatímco hlídka revíru obcházela sousedy a snažila se zjistit další možnosti, jak se do bytu seniora dostat. Velkým štěstím bylo, že senior nechal otevřené balkonové dveře. Strážníky napadlo pokusit se dostat na balkon seniora z bytu pod ním. Soused o poschodí níž byl zrovna doma a strážníkům nabídl, že mohou využít jeho balkon. Hlídka pořádkové jednotky se tak k seniorovi dostala pomocí skládacího žebříku, který vozí ve služebním autě.

Naříkající senior ležel v obývacím pokoji na břiše a strážníkům řekl, že spadl prý už před několika dny a bolí ho záda. „Strážníci proto s mužem nemanipulovali, pouze ho uklidňovali. Na místo okamžitě zamířili záchranáři, kteří muže odvezli do nemocnice k dalšímu ošetření. O byt se následně postaraly jeho dospělé děti,“ uvedla mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.