Buďte opatrní, v Pacově se ztrácí kola

PACOV – Včera v podvečer, kolem půl páté, zmizelo na ulici Nádražní u sportovního areálu v Pacově jízdní kolo. Dosud neznámý zloděj ho ukradl během patnácti minut, kdy si ho jeho majitel nechal opřené o zábradlí. Policisté i po pachateli i kole aktuálně pátrají.

„Jednalo se o jízdní kolo Leader Fox červeno bílé barvy v hodnotě přes tři tisíce korun,“ uvedla policejní mluvčí Stanislava Miláčková a připomněla, že krádeže jízdních kol jsou celoročním problémem. Zejména pak v letních měsících pachatelé krádeží využijí každé příležitosti, kdy majitel kolo nechá, byť na pár minut, bez dozoru.

a právě nepozornost majitelů kol, kteří je nechají bez dozoru a řádně je nezabezpečí proti krádeži, může sehrát svoji významnou roli a domů se tak majitel vrátí už jen po svých. Ke krádežím kol dochází jak na veřejných a dobře viditelných místech, tak v prostorách domů, garáží, kůlen, zahrad, ale také ze střešních nosičů aut. „Odcizené kolo je pro pachatele výhodným obchodním artiklem, za který velice rychle inkasují finanční hotovost, byť se ve většině případů jedná jen o zlomek jeho skutečné hodnoty,“ doplňuje Miláčková.

Policisté na Pelhřimovsku jenom za prvních pět měsíců letošního roku řešili sedm případů trestného činu krádeže jízdních kol, z nichž pět případů objasnili.