Chtěl manželku okrást o 50 milionů

HRADECKO – Muž chtěl připravit svou drahou polovičku o celé jmění! Jaký měl připravený plán? Hospodářská kriminálka vyšetřuje. Čeká vypočítavého manžela delší pobyt za mřížemi?

Šestapadesátiletý muž žijící v Pardubicích se rozhodl, že připraví manželku o její veškerý movitý i nemovitý majetek. Pomocí padělaných směnek, které mu pomohl vytvořit o 20 let starší kumpán, se snažil získat skladový areál v Hradci Králové. Ten vlastní firma jeho ženy a má hodnotu přes 30 milionů korun. „Při jednáních s obchodními partnery a při úředních podáních se vždy snažil vystupovat jako oprávněný zástupce firmy a prokazoval se neplatnou plnou mocí,“ uvádí mluvčí policie Eva Prachařová.

Dále je ještě muž obviněn z toho, že vytvářel falešné notářské zápisy o půjčkách, díky kterým chtěl dosáhnout exekuce manželčina majetkového podílu ze společného jmění v hodnotě necelých 15 milionů korun. Padělatel a podvodník byl včas odhalen a vytouženého majetku tak nedosáhl. Královéhradečtí policisté vnímají jeho počínání jako závažný zločin a soud ho může poslat za mříže až na dobu deseti let.