Domažlická ZUŠ vyhrála první místo na celostátní soutěži

DOMAŽLICE – S dobrým pocitem skvěle odvedené práce zakončí tento školní rok děti domažlické ZUŠ, který pro ně byl mimořádně úspěšný. Předvedly v něm svůj talent a píli, které se dočkaly mimořádného uznání.

Po úspěšném vítězném kole ve Kdyni, kde soutěžilo 11 divadel literárně dramatických oborů ZUŠ z celého Plzeňského kraje, zamířil vítězný soubor Pecky domažlické ZUŠ Jindřicha Jindřicha na Celostátní soutěžní přehlídku dětských divadel ZUŠ. Tu již po třetí pořádala ZUŠ Litvínov.

Za skvělý výkon zde byly děti náležitě oceněny nejen diváckým potleskem, ale také Zlatým pásmem (1. místo ve své kategorii) od odborné poroty a upřímnou pochvalou od své učitelky Dany Žákové. Porotci při veřejném hodnocení vyzdvihli i její práci, kterou s dětmi odvedla. Každý, kdo již Vzpomínky Johnyho viděl, by jim dal jistě za pravdu. A kdo představení ještě nestihl, neváhejte.

Své zážitky nadšeně popsala Klára Machová: „Opravdu to stojí za to. Byly to čtyři dny plné divadel, inspirace, zábavy, nových kamarádství a (nejen divadelních) zážitků. Všechny děti se do Litvínova moc těšily a nadšení se projevilo i na jejich vystoupení. Jeviště bylo plné energie a z hlediště se nejednou ozýval upřímný smích či dojemně zavlhlé oči na konci příběhu.“