Maminky ve Zlínském kraji stále častěji volí Uherskohradišťskou porodnici

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Uherskohradišťská porodnice zažívá největší skok v počtu porodů z celého Zlínského kraje. Od začátku letošního roku zde přišlo na svět šest set padesát dětí, což je oproti předchozímu roku nárůst o sto deset procent. Vedení oddělení si to zdůvodňuje příjemným, moderním prostředím a vstřícnému přístupu personálu, který se nebrání ani alternativním cestám. I proto nemocnici vyhledávají ženy z širokého okolí.

Nemocnice se rodičkám snaží nabízet co nejkvalitnější zázemí. „V posledních týdnech se nám podařilo rozšířit porodní sál o jeden zcela nový porodní pokoj. Jeho součástí je například speciálně vyrobená podsvícená tapeta. I díky ní se tady daří vytvořit velmi příjemnou, relaxační atmosféru,“ popisuje jednu z hlavních novinek svého oddělení primářka Soňa Pánková. Za zmínku stojí i nová vana, kterou maminky využívají především k relaxaci v první době porodní.

Přibýt by měly i moderní přístroje usnadňující práci lékařům, například nové porodní křeslo nebo KTG přístroj. „Chtěli bychom získat nejmodernější přístroj, s kterým se může maminka volně pohybovat a může s ním třeba i do sprchy nebo vany. Pomůže nám také s nitroděložní kontrolou plodů u obézních pacientek,“ doplňuje Soňa Pánková.

Vedení nemocnice se na podporu oddělení snaží získat potřebné prostředky i prostřednictvím benefičních akcí. „Modernizaci Porodnicko-gynekologického oddělení jsme letos zasvětili náš celoroční projekt „Rok ženy“. Výtěžky z nejrůznějších benefičních akcí i sponzorské dary tak směřujeme právě do nákupu nového vybavení. V rámci projektu ale nezapomínáme ani na prevenci. Vidím v tom velký smysl, maminek výrazně přibývá, což mne těší dvojnásob – beru to totiž také jako potvrzení dobré práce našeho personálu,“ potvrdil ředitel Uherskohradišťské nemocnice Petr Sládek.