Máte rádi veterány? Přijeďte na Brno Revival nebo do Slavkova na Veteranfest

BRNO, VYŠKOV – Brno Revival je závod veteránů mezi pavilony na brněnském výstavišti o víkendu 29. až 30. června. Součástí festivalu rychlosti Brno Revival – mezi pavilony budou nejen závody historických sportovních aut, ale i jejich výstava. Návštěvníci si prohlédnou také historické motocykly.

Revival se pojede po původní dráze, které se slangově říkalo rohlík. Vstup do areálu BVV bude hlavní branou nebo přes pavilon E. Na volné ploše A bude postaveno depo a v pavilonu A proběhne výstava sportovních vozidel. Na start se postaví devět kategorií automobilů a sedm kategorií motocyklů. Jednodenní vstupné bude 250 Kč. Pro děti od 6 do 15 let 100 Kč. Areál bude otevřený pro veřejnost v sobotu od 9 do19 hodin, v neděli od 8 do 18 hodin.

V zámeckém parku ve Slavkově u Brna se v sobotu 29. června od 9 hodin sjedou tisíce historických automobilů a motocyklů na sraz veteránů Veteranfest 2019. Kromě nablýskaných mašin přenese návštěvníky do minulosti i dobová atmosféra, kterou navodí swingová kapela a dámy v prvorepublikových oděvech, které se budou po parku procházet. Vystoupí také český Louis Armstrong František Procházka.

Akce láká nejen vystavovatele z celé České republiky, Slovenska, Rakouska ale i Nizozemí a Skotska. Naleštění krasavci v historických kulisách přitahují každoročně přes deset tisíc návštěvníků. Součástí festivalu je také burza náhradních dílů a starožitností. „V letošním roce se ještě více zaměříme na poukázání příběhu a jedinečnosti vystavovaných aut a také jejich majitelů. Součástí programu je jak odborná soutěž, tak i cena elegance, díky níž můžeme ocenit nejen technické a historické přednosti aut, ale i osobitý styl posádky,“ uvedla ředitelka Zámku Slavkov – Austerlitz Eva Oubělická. Přijet na Veteranfest můžete stylově z vlakového nádraží, odkud budou po celou dobu konání akce vyjíždět historické autobusy z Technického muzea v Brně a zastavovat budou přímo před zámkem. Vstupné je 140 korun, zlevněné 100 korun.