Řidič v mikrospánku převrátil kamion na bok, naboural sloup a dva domy

BLANSKO – Mikrospánek řidiče může mít tragické následky. Tentokrát naštěstí dopadlo všechno lépe, než jak to vypadalo. Dopravu na silnici I/43 v Lažanech na Blanensku v pátek ráno kolem páté zkomplikovala nehoda kamionu.

Nákladní auto se převrátilo na bok a zablokovalo částečně vozovku. Řidič také naboural do sloupu a dvou rodinných domů. „Řidič za volantem krátce usnul, sjel mimo vozovku, kde naboural sloup elektrického vedení a dva rodinné domy,“ popsala policejní mluvčí Alice Musilová, „škoda se vyšplhala na 800 tisíc korun.“

Řidič z nehody vyvázl s lehkým zraněním. Dechová zkouška u něj vyloučila přítomnost alkoholu. Na místě zasahovali hasiči, kteří provedli protipožární opatření a úklid uniklých provozních kapalin. „Museli jsme čekat na energetiky, aby odpojili vedení v místě nehody. Pomocí speciální techniky jsme pak vozidlo postavili zpět na kola a odklidili bokem,“ popsal zásah mluvčí jihomoravský hasičů Jaroslav Mikoška. Během vyšetřování a odklízení vozidla ze silnice nehody byla doprava v místě řízena kyvadlově.