Díky policejnímu psovi se podařilo nalézt pohřešovaného seniora včas

ZLÍN – Oznámení o zmizelém osmaosmdesátiletém seniorovi přijala policie v neděli po třetí hodině odpoledne. Muž odešel z jednoho z penzionů pro seniory poblíž Luhačovic na procházku, ale ani po hodině a půl se nevrátil. „Vzhledem k věku muže a ke klimatickým podmínkám, kdy venkovní teplota ukazovala pětatřicet stupňů ve stínu, začali policisté z Luhačovic po seniorovi okamžitě pátrat,“ vysvětlila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Na pomoc dorazil i policejní kynolog se služebním psem, který začal systematicky pátrat v okolí penzionu. Po několika minutách označil pes místo ve vysoké trávě, kde psovod seniora záhy objevil. „Muž nijak nekomunikoval, byl vysílený a dehydrovaný. Na první pohled bylo zřejmé, že pár metrů od penzionu spadl z nevysokého srázu, kde zůstal zraněný ležet,“ uvedla Kozumplíková.

Díky oběma se tak podařilo dostat k seniorovi včas. „Policista nejprve poskytl zraněnému muži první pomoc, poté zavolal záchranáře a hasiče, kteří muže z místa vyprostili. Záchranáři ho poté převezli k ošetření do nemocnice,“ dodala Kozumplíková.