Dny lidí dobré vůle uzavřou Velehrad. Pro řidiče bude přístupný jen s omezeními

UHERSKOHRADIŠŤSKO – V rámci nadcházejících Dní lidí dobré vůle a pouti na Velehradě musí řidiči počítat s několika dopravními omezeními i úplnou uzavírkou. Přijatá opatření se týkají nadcházejícího čtvrtku a pátku a dotknou se nejen samotné obce, ale téměř všech příjezdových cest. „Uherskohradišťští policisté budou od čtvrtečního poledne čtvrtého července do pátku pátého července, a to až do odpoledních hodin, dohlížet jak na bezpečnost a plynulost silničního provozu, tak i na bezpečnost všech účastníků oslav,“ sdělila policejní mluvčí Milena Šabatová.

Dopravní uzávěrka Velehradu začne ve čtvrtek ve dvanáct hodin a potrvá do pátečních tří hodin odpoledne. Uzavřeny budou všechny příjezdové cesty s výjimkou regulovaného příjezdu od Starého Města. „Řidičům s trvalým pobytem v obcích Velehrad, Modrá, Salaš a Jalubí je vjezd po předložení občanského průkazu povolen. Povolení k vjezdu mají řidiči s povolením vydaným pořadatelskou agenturou a příslušnými obecními úřady,“ upřesnila Šabatová.

Pokud se chcete zúčastnit Dní dobré vůle a dopravit se na místo vlastním autem, můžete využít odstavná parkoviště. Ta budou v provozu od čtvrtečních dvanácti hodin do páteční páté odpoledne. Prvním z nich je silnice I/55 Tovární ve Starém Městě, druhou variantou je hřiště v obci Tupesy.

Stanové městečko bude zpřístupněno ve středeční pátou hodinu odpoledne od páteční třetí odpoledne. Dopravní uzávěra Velehradu začne ve čtvrtek ve dvanáct. Vjezd auty do stanového městečka bude povolen šesté odpoledne ve čtvrtek, a to pouze ze strany od Tupes. Pozdější vjezd (dvanácté až šestá hodina) bude možný pouze s registrací, kterou se řidič prokáže kontrole při vjezdu. Po této hodině se Velehrad zcela uzavře a možnost dopravy bude pouze autobusy kyvadlové dopravy. V pátek mohou osobní automobily vyjet ze stanového městečka od jedenácté dopoledne po zahájení slavnostní mše.