Kamion před sebou naboural čtyři osobáky, nehoda blokovala silnici I/55

HODONÍN – Dopravní policisté vyšetřují příčiny dopravní nehody, která v pondělí před polednem zcela zablokovala frekventovanou silnici I/55 mezi Hodonínem a Břeclaví. V katastru obce Mikulčice došlo ke srážce čtyř osobních vozidel a jednoho kamionu. Záchranáři na místě ošetřili čtyři zraněné osoby.

Podle předběžného šetření došlo k situaci, kdy se ve směru na Hodonín začala v důsledku silného provozu tvořit kolona pomaleji jedoucích vozidel. Do ní postupně přibržďovala další osobní vozidla. Bohužel na to nestihl včas zareagovat řidič zahraničního kamionu s cisternou, který do pomalu jedoucích vozidel zezadu narazil a čtyři nárazem poškodil. Kamion osobáky rozházel na různá místa a sám se stočil tak, že zablokoval oba jízdní pruhy. Policisté po dobu vyšetřování a odklízení následků odkláněli provoz přes okolní obce Lužice a Hrušky. Uzavírka trvala několik hodin. Silnice I/55 je již průjezdná s omezením rychlosti na 50km/h v místě nehody. Na vozovce zůstává jedno osobní auto a cisterna. Vozovka je zúžena v jednom směru. Mějte, prosím, ohled a v místě jeďte opatrně,“ sdělil mluvčí policie Petr Zámečník.

Na sociálních sítích se k tomu šíří diskuze, proč je na rovném a přehledném úseku čerstvě opravené silnice stále značkami omezen provoz na 50 kilometrů za hodinu už víc jak dva týdny. Silničáři nejsou schopní namalovat čáry a stavbu dokončit. Řidiči si myslí, že nehody, ke kterým tam od otevření obou směrů došlo, byly způsobené právě tím, že jsou tam značky s limitem rychlosti a to i přes víkend, kdy na silnici už dávno žádné práce neprobíhají. Místní řidiči to ví, a nemají trpělivost jet tak dlouhý a široký úsek v tom horku v koloně krokem, takže předjíždí nebo nedobrzdí. Vznikají zbytečně nebezpečné situace. Pravidla by se měla dodržovat, ale v tomto případě, kdy očividně je úsek hotový a nepracuje se na něm už několik dní, je nesmysl omezovat provoz na padesátku.