Na Borských polích přibydou nová pracovní místa

PLZEŇ – Pro některé z vás může být dobrou zprávou, že společnost ZF Engineering Plzeň, která sídlí na Borských polích v Univerzitní ulici a vyvíjí hnací a podvozkovou techniku, plánuje významné rozšiřování své pobočky.

Tato příležitost potěší zejména technicky vzdělané vysokoškoláky, kteří zde najdou uplatnění ve vývojovém centru. ZF Engineering Plzeň je součástí nadnárodního koncernu ZF Group, který patří mezi největší dodavatele v oblasti automobilového průmyslu na světě. Je světovým lídrem na trhu s hnací a podvozkovou technikou, vyvíjí také technologie pro aktivní a pasivní bezpečnost.

Plzeňské vývojové centrum se podílí na tvorbě produktů napříč celým portfoliem společnosti. ZF Group působí ve 40 zemích světa, kde má celkem 230 poboček. V České republice má prozatím čtyři vývojová centra a šest výrobních závodů. Společnost byla založena v roce 1915 jako továrna na ozubená kola do převodovek. Kořeny společnosti jsou svázány s hrabětem Ferdinandem Grafem von Zeppelinem.

Pobočka společnosti ZF Engineering Plzeň byla založena v roce 2007 a pracovalo zde 50 zaměstnanců, v současnosti má pobočka více než 500 zaměstnanců a v letošním roce se stala Zaměstnavatelem regionu do 500 zaměstnanců. V roce 2015 došlo k významnému rozšíření pobočky, kdy bylo otevřeno nové aplikační centrum, jež významně rozšířilo aktivity zahrnující vývoj a testování softwaru i hardwaru, design mechatroniky a simulace. Za dané rozšíření areálu získala společnost Cenu Okresní hospodářské komory Plzeňsko v soutěži Stavba roku Plzeňského kraje. Dalším cílem je rozšíření plzeňské pobočky ZF Engineering o nové technické centrum do roku 2021.