Na ujíždějícího řidiče ze Sušice byl nasazen policejní vrtulník

SUŠICKO – Vše se odehrálo v nočních hodinách, když policisté prováděli dohled v městě Sušici a okolí. Na silnici II. třídy číslo 169 chtěli zkontrolovat právě projíždějícího řidiče v autě VW Golf, ten však nereagoval na výstražné znamení k zastavení a ujížděl dál směrem k Rabí, kde se ztratil z dohledu policistů.

Následně bylo zjištěno, že řidič nezvládl pravotočivou zatáčku, vyjel ze silnice a narazil do sloupu telefonního vedení a do oplocení pozemků u dvou nemovitostí. Auto zůstalo převrácené na levém boku. Po tomto karambolu řidič okamžitě z místa utekl před příjezdem policistů. Protože byla důvodná obava, že při dopravní nehodě muž utrpěl zranění, tak policisté přivolali leteckou službu. Policejní vrtulník pátral v okolí.

V průběhu pátrání policisté přijali oznámení o odcizení osobního auta značky Toyota v obci u Sušice a oznamovatel uvedl i popis pachatele, který odpovídal řidiči z nabouraného VW Golf. Policejní vrtulník přeletěl k Sušici a krátce po šesté hodině ranní byl zaznamenán pohyb muže nedaleko města. Policisté ho brzy zadrželi a zjistili jeho totožnost. Jednadvacetiletý muž ze Sušice se podrobil dechové zkoušce, kdy přístroj naměřil 0,88 promile alkoholu.

Policisté našli i další nabourané auto značky Toyota, od kterého muž utíkal. „Neukázněný řidič byl převezen do zdravotnického zařízení v Klatovech, kde byl proveden odběr krve a lékařské vyšetření. Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky,“ konstatovala policejní mluvčí Dana Ladmanová.