Nenechte se zaskočit plánovanými uzavírkami a buďte připraveni

DOMAŽLICE – Za pár týdnů budou opět domažlické ulice plné dobře bavících se lidí, barevných krojů, tradiční hudby, stánků, lákavých pokrmů a všeho, co k takové mimořádné akci patří. Na vyhlášené Chodské slavnosti a Vavřineckou pouť se sjede spoustu zvědavých zájemců z blízkého okolí i daleka.

Z těchto důvodů je třeba udělat i některá méně populární, nicméně nezbytná opatření, ke kterým patří i uzavírky, a proto se radnice snaží udělat vše pro to, aby vás o všem včas a co nejlépe informovala a vy jste se mohli na tato omezení řádně připravit.

Stánkový prodej
Odbor správy majetku, MěÚ Domažlice informuje všechny obyvatele města, osoby podnikající v ulicích dotčených uzavírkou, návštěvníky a případné zájemce o stánkový prodej, že se stánkový prodej probíhající každoročně v rámci Chodských slavností a Vavřinecké poutě bude konat v termínu 9.–11. srpna 2019, tzn. opět 3 dny (pátek, sobota, neděle).

Stavění prodejních stánků bude možné nejdříve v pátek 9.srpna 2019 od 12:00 na přiděleném místě. Vlastní prodej bude možný od pátku 9. srpna 2019 od 12:00 do neděle 11.srpna 2019 do 18:00. V neděli 11.srpna 2019 v 19:00 musí být stánkové místo vyklizeno.

Uzavírky potrvají do neděle 11. srpna 2019 do 24:00
Ulice, dotčeny stánkovým prodejem (Waldhegerova, Hruškova, Benešova, Chodská, Msgre B. Staška a náměstí Míru), budou v pátek 9.srpna 2019 uzavřeny již od 09:00, a to z důvodu, že je potřeba připravit prostor pro stánkový prodej (osazení dopravního značení, odstranění překážek atd.) tak, aby mohli účastníci stánkového prodeje začít stavět od 12:00 své stánky. Současně informujeme, že k uzavření brány na spodní části náměstí Míru dojde již ve čtvrtek 8. srpna 2019 od 6:00 (z důvodu stavění pódia u brány) a k uzavření celé spodní části náměstí Míru a vybraných parkovišť (parkoviště na Chodském náměstí a parkoviště v Hruškově ulici u bývalého Svazarmu) v pátek 9. srpna 2019 od 6:00.

Bohužel se toto omezení dotkne především obyvatelů bydlících v ulicích dotčených uzavírkou, provozovatelů obchodů, hotelů, restaurací, barů, kaváren a dalších provozoven, dále i zaměstnanců a klientů (např. zaměstnanci a klienti FÚ, OSSZ, ÚP, bank, pojišťoven …) parkujících na parkovištích dotčených uzavírkami a též i osob, kteří si budou chtít nakoupit či vyzvednout objednané zboží (např. chodské koláče).

Z tohoto důvodu žádáme obyvatele bydlící v ulicích dotčených uzavírkou nebo např. zaměstnance a klienty nejen shora uvedených institucí parkujících na parkovištích, které budou dotčeny uzavírkou, aby vzali na vědomí, že v pátek 9. srpna 2019 do 09:00 se na předmětná parkoviště sice se svými automobily dostanou, ale po 9:00 se budou automobily nacházet již v uzavírce a opustit parkoviště bude možné jen s velkými obtížemi (prakticky nemožné), a to z důvodu umístění zábran v rámci uzavírek a stavění prodejních stánků.

Na základě shora uvedeného může nastat situace, že automobily, které nestihnou opustit prostor uzavírek, zde budou muset zůstat odstavené až do pondělí 12. srpna 2019 (popř. mohou být odtaženy, a to pokud se budou nacházet na místech, které budou přímo dotčeny stánkovým prodejem, tj. místech, kde se staví stánky). Též doporučujeme zajistit si zásobování provozoven před začátkem uzavírek.

Odbor správy majetku, MěÚ Domažlice apeluje na občany: „V souvislosti se shora uvedenými skutečnostmi bychom tímto chtěli všechny ty, kterých se toto omezení trvající v době konání Chodských slavností a Vavřinecké poutě dotkne, poprosit o shovívavost.“