Pes se zaklínil do drátů kola a zranil své majitele

DOMAŽLICKO – Nevinná pohodová letní jízda se přeměnila na nepříjemný a bolestivý zážitek čtyřiatřicetiletému cyklistovi, který převážel psa v tašce upevněné nad přední vidlicí, a jednatřicetileté cyklistce.

Mezi obcemi Česká Kubice a Babylon cyklistovi, který jel na kole GTM, z tašky nečekaně vyskočil jeho čínský chocholatý pes a nešikovně se zaklínil do drátů předního kola, které se okamžitě zablokovalo. Psí miláček byl sice upevněn řemínky, ale ty nebyly dostatečně utažené, a tak se z nich bohužel nešťastně vysmekl. Následkem toho cyklista prudce přeletěl přes řídítka a utrpěl zranění. Majitelka psa, která jela na kole za svým přítelem cyklistou se pokoušela psa z drátů vyprostit, ten ji však pokousal na ruce.

Jednatřicetiletou ženu ošetřili zdravotníci na místě dopravní nehody. Psa vyprostili z drátů hasiči, utrpěl také zranění. „Cyklista byl převezen k ošetření do nemocnice v Plzni, kde byl nařízen i odběr krve, neboť pro zranění obličeje nebyl schopen dechové zkoušky. Škoda na jízdním kole byla vyčíslena na dva tisíce korun. Dopravní nehodu dále šetří domažličtí policisté,“ konstatovala mluvčí policie Dagmar Brožová.