K nelibosti všech řidičů se chystá další prázdninová uzavírka

TRUTNOVSKO – Město se rozhodlo pro úpravu silnice a přechodů pro pěší. Co to znamená pro motoristy? A jak to ovlivní městské a linkové autobusy? Víme, jak bude vypadat objížďka i průjezd stavbou.

Po silnici v ulicích Na Struze, Pražská a Volanovská v Trutnově projedete bez omezení naposledy v neděli 7. července. Od pondělí už budou na vozovce probíhat stavební práce, díky kterým by si měli polepšit v budoucnu chodci. Dočkají se středových dopravních ostrůvků pro bezpečnější přecházení. „Provoz ve směru od kruhového objezdu ul. Volanovská – Husitská bude veden jednosměrně přes stavbu (bez tonážního omezení). Opačný směr bude veden po objízdné trase po místních komunikacích – ul. Úpské nábřeží, Československé armády a Žižkova bez tonážního omezení,“ uvádí tiskový mluvčí Lukáš Vincenc.

Linkové autobusy i linky MHD budou stavbou vpuštěni do protisměru. Plynulost provozu bude zajišťovat člen stavby, který zastaví jednosměrně vedenou dopravu a nechá autobus projet. Práce by měly být hotové na konci září, ale přesný termín ještě není znám.