Velký nafukovací raft uletěl za jízdy ze střechy auta, někdo ho hned ukradl

SEMILSKO – Policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po odcizeném velkém žlutém raftu minulý týden v pátek v Turnově u silnice č. I/35 vedoucí z Turnova na Prahu.

Minulý pátek odpoledne krátce po patnácté hodině se řidičce raft uvolnil i se střešním nosičem při jízdě z vozidla. Ta ho odstranila z komunikace a po telefonické domluvě s manželem z místa události odjela. Pro uvedený raft přijel s druhým vozidlem její manžel po půl hodině, tedy v 15.40 hodin. To ovšem raft už na místě nebyl. Dosud neznámý pachatel využil příležitosti a odložený raft mimo komunikaci odcizil.

Raft byl tedy odcizen v čase přibližně od 15.10 do 15.40 hodin. Jedná se o velký nafukovací gumový raft značky ROBFIN – sedmimístný, žlutočerné barvy, na válcích raftu byly šedivé potrhané záplaty, jedno poutko bylo utržené a raft byl také nafouknutý s nápisem KOZA 01. V době odcizení se tento raft nacházel i se střešním nosičem v Turnově mimo vozovku u silnice č. I/35 ve směru z Turnova na Prahu.

Celý případ nyní šetří policisté z Obvodního oddělení v Turnově a v tomto okamžiku žádají o pomoc i širokou veřejnost. „Žádáme tedy občany, především řidiče a jejich spolujezdce, kteří uvedeným místem v dané době projížděli a mají jakékoliv poznatky ke způsobu odcizení raftu i případnému pachateli, ať je sdělí policistům na kterékoliv služebně nebo na lince 158. Občané mohou také kontaktovat přímo turnovské policisty na telefonním čísle 974 477 400. Policisté také samozřejmě přivítají od řidičů projíždějících vozidel i případné kamerové záznamy související s uvedenou událostí,“ uvedla k případu policejní tisková mluvčí Dagmar Sochorová.