Vnuk měl strach o babičku a volal na policii

HRADEC KRÁLOVÉ – Seniorka měla obrovské štěstí, že ji sháněl vnuk telefonem a nemohl se dovolat. Na místo se obratem dostavila policejní hlídka. Co se stalo staré babičce? Na místo musela přijela i záchranka.

Mladý muž zavolal na policii, že má strach o svou babičku, protože mu od rána nebere telefon. Prý je nepohyblivý a nemá nikoho v okruhu známých, kdo by ji mohl přijet zkontrolovat. Za starší paní proto vyrazila výjezdová skupina. Bylo štěstí, že bydlela v přízemí a měla pootevřené okno, kterým se dalo nahlédnout dovnitř. „Na zemi ležela žena. Na volání s obtížemi odpovídala, že upadla a nemůže se sama zvednout. Za pomoci kolegy jeden ze strážníků vlezl do bytu oknem,“ uvádí policejní tisková mluvčí Eva Kněžourová.

Žena policistům vylíčila, jak se jí to přihodilo. Cítila se najednou prý velmi slabá, upadla a na zemi ležela několik hodin. Strážníci zavolali zdravotníky a pečovali o ni do jejich příjezdu. Mohlo za nevolnost seniorky snad extrémní horké počasí? To posoudí lékaři v nedaleké nemocnici, kam byla babička převezena.