Zdrogovaný muž bez řidičáku vezl autem přítelkyni se dvěma dětmi

HRADEC KRÁLOVÉ – Pokuta za stání na trávě měla zvláštní dohru. Policie nevěřila vlastním očím. Proč se snažil muž obelhat strážníky? A proč riskoval život vlastních dětí i ženy, když ujížděl autem pod vlivem drog?

Muž se svou ženou a dvěma dětmi přišel k autu a zjistil, že dostal „botičku“ za parkování na trávníku. Zavolal na městskou policii a poprosil, aby mu hlídka přijela vůz odblokovat. Strážníci však na místě zjistili, že dotyčný nemá řidičský průkaz. Když jim slíbil, že nemá v úmyslu řídit, že chce pouze zaplatit pokutu, přestupek s ním vyřešili. „Hlídka neujela ani pár metrů, když se vozidlo rozjelo směrem do obchodního centra. Zde projelo parkovištěm a druhou stranou vyjelo ven, řidič se zřejmě domníval, že unikne pozornosti hlídky. To se mu však nepodařilo a hlídka ho zastavila. Za volantem seděl muž, který před pár minutami tvrdil, že řídit nebude,“ uvádí policejní mluvčí Eva Kněžourová.

Řidič se policistům sám přiznal, že má vysloven zákaz řízení a že jsou s manželkou závislí na drogách. Testy ukázaly, že orgánům nelhal. Protože na zadních sedadlech seděly nezletilé děti, musely být přivoláni rodinní příbuzní, aby si je přijeli převzít. Případ bude ještě dále vyšetřován.