Pořádáte akce zaměřené na zdraví či udržitelný rozvoj? Zažádejte o příspěvek!

KROMĚŘÍŽ – Projekt podpora občanské aktivity pro komunitu letos funguje již třetím rokem. V rámci něj město rozdělí sto tisíc korun na aktivity pořádané občany Kroměříže staršími šestadvaceti let, které se zaměřují na zdraví nebo udržitelný rozvoj. „V prvním kole bylo rozděleno pětatřicet tisíc korun, pětašedesát korun tedy zbývá na kolo druhé,“ informovala místostarostka Daniela Hebnarová.

Maximální výše jednorázového příspěvku je stanovena na deset tisíc korun. Lze z něj hradit například nájemné, konzultační, poradenské a vzdělávací služby, odměny do soutěží, zdravotnický materiál, knihy, učební pomůcky a tisk, ochranné pomůcky, kancelářské potřeby či propagační materiály. Podmínkou je, že akce musí být přístupná veřejnosti zdarma.

Radnice zatím podpořila pět aktivit – vernisáž výstavy černobílých fotografií, přednášky o onkologickém onemocnění, aktivity pro diabetiky a pro zlepšení zraku a také turistický přechod Chřibů. „Chceme podpořit aktivní obyvatele města, kteří se snaží udělat něco pro druhé. A ukázat jim, že si každé takovéto aktivity vážíme,“ vysvětlila Hebnarová.

Žádosti mohou občané podávat do 13. září na adresu Iveta Mišurcová, Město Kroměříž – Projekt Zdravé město Kroměříž, Riegrovo náměstí 149. Potřebné informace získají zájemci na webu města.