Řidička nedávala pozor při výjezdu z parkoviště a nepřežila střet s kamionem

ZNOJMO – Znojemští policisté vyšetřují ranní tragickou nehodu. Před sedmou hodinou se na silnici u obce Hevlín u bývalého hraničního přechodu střetl kamion s osobním vozidlem.

Podle prvotních zjištění řidička osobního vozidla při vyjíždění z parkoviště nedala přednost jedoucímu nákladnímu vozidlu a došlo ke střetu. Tento střet byl pro řidičku tragický a na místě podlehla zraněním. Z poničeného auta ji museli vyprostit hasiči. Řidič nákladního vozidla zraněn nebyl a podle dechové zkoušky řídil střízlivý. „Policisté po dobu vyšetřování silnici uzavřeli a provoz odklonili přes přilehlé parkoviště. Přesná příčina a míra zavinění je dále předmětem vyšetřování,“ uvedl mluvčí policie Petr Zámečník.

Záchranáři, kteří k nehodě přijeli, museli konstatovat už jen smrt. „Ženě středního věku v osobním autě jsme již nemohli pomoci. Měla zranění neslučitelná se životem,“ konstatovala mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje Michaela Bothová. Policie tak po čtvrtečním ránu eviduje již třetí úmrtní na silnicích Znojemska v jednom týdnu. Minulou sobotu zahynul motocyklista u Vémyslic, v noci na středu řidič osobního auta u Kuchařovic. Na silnicích Znojemska letos zemřelo už devět lidí, jejich počet se vyrovnal počtu zesnulých osob při nehodách za celý loňský rok.