Tragická nehoda u Třeboně. Mladý řidič nezvládl řízení

JINDŘICHOHRADECKO – Dnes po třetí hodině ranní došlo k tragické dopravní nehodě na Jindřichohradecku. Řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy a po projetí několika zatáček dostal smyk.

Nehoda se stala mezi obcemi Třeboň a Štěpánovice. „Dle zjištěných skutečností jel krátce po 03:00 hodině sedmadvacetiletý řidič osobního vozidla tovární značky Ford Focus C – Max, v uvedeném směru, kdy po projetí několika po sobě jdoucích zatáček, pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a stavu komunikace, v levotočivé zatáčce dostal smyk, kdy následně vyjel vpravo mimo silnici, kde narazil do dopravního značení a poté se převrátil na střechu,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura. Mladík zůstal uvnitř vozu, kde bohužel podlehl následkům těžkých zranění neslučitelných se životem.

Ranní nehoda mezi obcemi Třeboň a Štěpánovice. Zemřel při ní sedmadvacetiletý řidič (zdroj Policie ČR)

Během vyšetřování byl na komunikaci omezen provoz, který policisté řídili kyvadlově. „Od začátku roku se jedná o první prázdninovou oběť a celkově o 40. osobu, která zemřela na jihočeských silnicích,“ dodal Bajcura.