Traktor chtěl projet hlavní silnici. Zapomněl dát přednost

ŠUMPERSKO – Zřejmě nepozornost řidiče traktoru způsobila dopravní nehodu, ke které došlo včera odpoledne v Bušíně na Šumpersku. Zemědělský stroj nedal přednost osobnímu autu, jedoucímu po hlavní silnici.

U bouračky asistovaly všechny složky záchranného systému. „Podle prvotního šetření za nehodou stála nepozornost šedesátiletého řidiče traktoru, který při vyjíždění z vedlejší silnice, ve směru od Jakubovic, nedal přednost v jízdě řidičce Citroënu, jedoucí po hlavní silnici ve směru od Bušína,“ sdělila šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Osobní vůz narazil do přední části traktoru, když chtěl traktor projet křižovatkou. Osobák se po nárazu přetočil na střechu. „Při nehodě řidička osobního vozu utrpěla lehké zranění, se kterým byla přepravena k ošetření do nemocnice,“ podotkla mluvčí s tím, že požití alkoholu u obou účastníků nehody vyloučila dechová zkouška.

Škoda způsobená na osobním vozidle byla předběžně vyčíslena na 70 tisíc korun. Případná hmotná škoda na traktoru prozatím nebyla stanovena.