Usazení tramvajového mostu si vyžádá odklon některých linek MHD

PLZEŇ – Z důvodu usazení mostu pro tramvajovou trať v rámci stavby Prodloužení TT na Borská pole dojde k plánované uzavírce (již jsme vás informovali zde) a odklonu některých linek MHD.

Plzeňské městské dopravní podniky prostřednictvím svého mluvčího Reného Vávra upozorňují: „Z důvodu prací na tramvajové trati na Borská pole dojde od zahájení denního provozu 6. 7. 2019 do ukončení denního provozu 7. 7. 2019 k uzavírce silnice I/20 a změnám tras autobusových linek 24, 26, 30, N1. Žádáme cestující, aby při svých cestách uvedenými linkami zohlednili prodloužení jízdní doby.“

Linka 24
Odkloněna ulicemi Folmavská a U Letiště. Zastávky „U Darebáka“, „Západočeská univerzita“ pro linku 24 zrušeny. Zastávka „U Letiště“ ve směru na Bory přeložena do zastávkového zálivu ve Folmavské ulici za křižovatkou s ulicí U Letiště.

Linka 26
Odkloněna ulicemi Folmavská, U Letiště, Univerzitní. Zastávka „U Darebáka“ pro linku 26 zrušena. Na objízdné trase bude odbavovat pouze v zastávce „Západočeská univerzita“.

Linka 30
Spoje vedené na a z Borských polí odkloněny ulicemi Folmavská a U Letiště (touto ulicí pouze ve směru na Borská pole). Zastávky „Západočeská univerzita“ pro oba směry a „U Letiště“ ve směru na Bory pro linku 30 zrušeny.

Linka N1
Spoje vedené na a z Borských polí odkloněny ulicemi Folmavská, U Letiště, Univerzitní. Zastávky „Západočeská univerzita“ pro linku N1 přeloženy do prostoru obratiště Západočeská univerzita v Univerzitní ulici.