Policie hledá svědky loupežného přepadení řidiče kamionu

BLANSKO – Policisté pátrají po lupiči, který v úterý 25. června před 13. hodinou přepadl řidiče kamionu na lesní cestě u silnice vedoucí z Rudice na Olomučany. S nožem v ruce chtěl po řidiči peníze a okradl ho o víc než 18 tisíc korun.

Devětadvacetiletý řidič nákladního vozidla tovární značky IVECO zastavil kousek od místní pily v Olomučanech, kde vystoupil a chtěl si udělat bezpečnostní přestávku. Když se vracel k autu, přistoupil k němu neznámý muž. Držel v ruce nůž a beze slova překvapenému řidiči naznačil, že chce peníze. Ten mu z obavy o svůj život vydal peněženku i s platební kartou a 18500 korunami. Poté se pachatel dal se na útěk. Neznámému muži je kolem čtyřiceti let, je štíhlé postavy s lehce vystouplým břichem, přibližně 180 centimetrů vysoký, pravděpodobně s tmavými vlasy. V době činu byl oblečen do černohnědého trika s krátkým rukávem, tmavých kalhot, na hlavě měl kšiltovku tmavě zelené barvy.

„Blanenští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro zločin loupeže a přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Žádají všechny svědky, kteří mohli v inkriminované době projíždět, aby se přihlásili na telefonní číslo 974 631 335 nebo bezplatné lince 158. Pomoci by mohly i záznamy z palubních kamer,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Koryťáková.