Při střetu dvou vozidel na Strakonicku vyhasl život

STRAKONICKO – Včerejší sváteční den s sebou přinesl další z řady tragických nehod na našich silnicích. Na Strakonicku se čelně střetla dvě vozidla, přičemž v jednom z nich vyhasl lidský život. Na místě zasahovaly všechny složky záchranného systému.

Nehoda se stala mezi obcemi Skály a Čepřovice na Strakonicku krátce po druhé hodině odpolední. „Na místě strážci zákona zjistili, že řidič užitkového vozidla tovární značky Citroën Jumpy jel ve směru Skály – Čepřovice, kdy pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a profilu komunikace, v ostré levotočivé zatáčce vjel částečně do protisměru, kde se čelně střetl s jedoucím osobním vozidlem tovární značky Renault Thalia,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Po nárazu došlo k smrtelnému zranění řidiče Renaultu, dvou velmi těžkým zraněním a jednomu lehkému zranění. Lehká zranění utrpěli řidič druhého vozidla a jeho spolucestující. „Komunikace byla z důvodu vyšetřování na několik hodin uzavřena pro veškerý provoz,“ uvedl policejní mluvčí a dodal: „Od začátku letošního roku zemřela na jihočeských silnicích již 41. osoba, druhá v tomto týdnu.“