Policisté řeší vloupání do hájenky i horského bufetu

RYCHNOVSKO – Milovníci horských hřebenů jsou v šoku! Nejprve se někdo vloupal do chaty, nyní se řeší vandalství jejich oblíbené turistické zastávky. Budete se divit, pro co si zloději do objektů přišli. Jaké jsou pro ně připraveny tresty?

Policie má na stole dva obdobné případy vloupání za poslední dobu v Orlických horách. Na začátku prázdnin musela horská služba povolat policejní hlídku na horské hřebeny. Strážníci přijeli k turistické křižovatce poblíž Kunštátské kaple, kde se nachází stavba sloužící jako občerstvení. Pachatel se dovnitř dostal střešním oknem a z provozovny ukradl čtyři lahve rumu a tatranky. „Majiteli objektu tak svojí nelegální návštěvou způsobil škodu v řádech 10 tisíců korun za poškození chatky a v řádech sta korun za krádež alkoholu a cukrovinek,“ uvádí tisková mluvčí Alena Kacálková.

Zatímco onomu zloději hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi, pachatel, který se v květnu vloupal do hájenky, může ve vězení strávit o rok déle. Policistům se podařilo objasnit neoprávněné vniknutí do myslivecké chaty, z níž si zloděj odnesl lahve tvrdého alkoholu a finanční hotovost. Jednalo se o pětatřicetiletého recidivistu z Rychnovska. Pátrání po vandalovi z horského bufetu nadále pokračuje.