Borůvky, kam se podíváš aneb Vzhůru na Borůvkobraní

ČESKOBUDĚJOVICKO – Již patnáctý ročník tradiční borůvkové slavnosti je naplánován na nadcházející víkend v Borovanech na Českobudějovicku. V případě, že máte v oblibě tyto fialové plody, neměli byste si nechat tuto akci zcela jistě ujít. Čeká vás doslova záplava borůvek. Budete se moci třeba zúčastnit soutěže v pojídání borůvkových knedlíků, nebo se projet na kole kolem Bor(ůvk)ovan a pro ty zvídavější budou připraveni i odborníci se zajímavostmi ze světa borůvek.

Slavnosti vypuknou v sobotu 13. července 2019 a užít si je můžete i v neděli 14. července 2019. „Bývalý klášter s nádvořím a přilehlými zahradami se oblékne do „modrého“ a určitě ani vy neodoláte nejrůznějším borůvkovým dobrotám a vaše pusy se obarví na modro,“ lákají na akci organizátoři.

„V ukázkové Borůvkové zahradě s 8 záhony s různými odrůdami zahradních borůvek vám poradí borůvkový zahradník s jejich pěstováním, a budete mít možnost si sazenice také zakoupit. Tato zahrada je přístupná veřejnosti nejen při Borůvkobraní (od května do konce září),“ dodávají.

Program je opravdu pestrý. Těšit se můžete například na borůvkový a řemeslný jarmark, různá kulturní vystoupení a chybět samozřejmě nebudou borůvkové dobroty a jiné občerstvení. Více o programu se dozvíte zde.

Základní vstupné na celý víkend činí 150 korun, zlevněné pro děti od 6 do 15 let, osoby se ZTP a seniory nad sedmdesát let je 80 korun, rodinné vstupné vás bude stát 300 korun (přičemž zahrnuje 2 vstupenky pro dospělé a maximálně tři děti) a děti do 6 let mají vstup zdarma.