Proč se snažil cizinec policisty podplatit?

TRUTNOVSKO – Při silniční kontrole se strážníci nestačili divit. Skoro padesátiletý cizinec se je snažil podplatit a to dokonce několikrát za sebou. Když se mu to nedařilo, zkoušel je zastrašit. Jaký pro to měl důvod?

Policejní hlídka zastavila osobní vůz a požádala řidiče cizí národnosti o předložení dokladů a dechovou zkoušku. Muž byl zjevně opilý, nebránil se, ale zároveň nenadýchal potřebný objem k analýze. Byl proto vyzván k odběru krve. To už ale padesátník odmítl. „Následně měl vytáhnout ze své peněženky bankovky v nominální hodnotě pět set a tisíc korun a začít peníze hlídce podstrkovat. Policisté ho upozornili, že se svým chováním může dopouštět protiprávního jednání,“ uvádí policejní tiskový mluvčí Lukáš Vincenc.

Opilý muž se snažil strážníky podplácet opakovaně, proto byl odvezen na služebnu. Tam mužům zákona dokonce i vyhrožoval. Opětovná dechová zkouška, která tentokrát dopadla úspěšně, prokázala přes dvě promile alkoholu. Na dotyčného byla uvalena vazba a hrozí mu až šest let ve vězení.