Řidiče u Nýrska zasáhlo protijedoucí auto balíkem slámy

KLATOVSKO – To, že na silnicích musíme být ostražití, si většina z nás řidičů uvědomuje. Provoz stále narůstá a zrychluje, přesto řidič Renaultu jedoucí od Nýrska musel být na své cestě zjevně zaskočen.

Po silnici proti němu jel totiž od Petrovic nad Úhlavou náklaďák značky Mitsubishi, řízený jednasedmdesátiletým mužem. Bohužel v místě, kde se obě auta k sobě blížila, náhle došlo k uvolnění balíku slámy, který byl zjevně nedostatečně upevněn na korbě náklaďáku, spadl na silnici přímo do cesty šokovanému řidiči Renaultu a narazil do přední části jeho auta.

Kromě leknutí ke zranění osob naštěstí nedošlo. „Ovlivnění alkoholem bylo u obou řidičů vyloučeno provedenou dechovou zkouškou. Na Renaultu byla škoda vyčíslena na patnáct tisíc korun. Při šetření dopravní nehody řidič vozidla Mitsubishi navíc nepředložil doklad o zdravotní způsobilosti podle zákona o provozu na pozemních komunikacích, přestože řidič již dovršil věk 71 let. Řidič náklaďáku policistům uvedl, že tento doklad ani nevlastní,“ informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.