Policisté vás žádají o pomoc

JIHLAVSKO – Policisté se na vás obracejí s žádostí o spolupráci. Prověřují totiž případ vloupání do garáže z dubna letošního roku, které se odehrálo v Batelově. Policisté potřebují zjistit informace k vozidlu, případně jeho osádce, které můžete vidět na kamerovém záznamu.

„Ke krádeži došlo v době od pátku 26. dubna do soboty 27. dubna. Pachatel se v areálu firmy v Batelově vloupal do dvou garáží a odcizil elektromotory, domácí vodárnu a další věci. Krádeží způsobil celkovou škodu přes dvacet tisíc korun. Další škoda ve výši necelých pět tisíc korun vznikla majiteli poškozením vrat a zámků,“ informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Na případu od začátku pracují policisté z Třeště. Zjistili maximum možných informací, vyhodnotili například záznamy z kamer a z těch vyplynulo, že se v dané oblasti pohybovalo auto, ke kterému by policisté potřebovali zjistit další informace. „Proto se nyní s žádostí o spolupráci obracíme na veřejnost. Jedná se o terénní vozidlo světlé barvy s tmavou kapotou a s připojeným naloženým přívěsným vozíkem. Osádka automobilu by mohla poskytnout informace důležité pro prověřování případu,“ doplnila Jana Kroutilová.

Policisté žádají majitele auta, případně osobu, která ho užívá, aby se přihlásil na tísňové lince 158. Stejné číslo volejte i v případě, pokud znáte vlastníka auta, nebo byste věděli, kde se aktuálně vozidlo nachází, případně byste měli jakékoliv další informace směřující k objasnění případu.