Na třebíčském terminálu si můžete schovat kolo

TŘEBÍČ – Od července najdete na třebíčském přestupním terminálu sedm boxů pro krátkodobé uskladnění jízdních kol. První tři boxy fungují od února, a protože radnice vyhodnotila, že je lidé používají, nechala sem v červenci nainstalovat další čtyři tzv. Bikeboxy, které jako cyklista můžete využít 24 hodin denně, a to úplně zadarmo.

Na vlakovém nádraží je aktuálně sedm Bikeboxů. Součástí každého z nich je zásuvka umožňující nabití elektrokola. Kromě jízdních kol je možné do Bikeboxů umístit další sportovní vybavení jako např. koloběžky, kočárky, dětská odrážedla, snowboard nebo lyže.

Každý uživatel musí před využitím boxu zadat libovolný čtyřmístný PIN sloužící pro jeho následné otevření. Dále zadá své telefonní číslo, pomocí kterého by v případě zablokování boxu došlo k ověření majitele.

Bikeboxy jsou napojené na městskou policii. Ta je oprávněná box otevřít, pokud dojde k nevyzvednutí kola do 24 hodin. Úschova i případné otevření je zdarma. Celá oblast terminálu je nepřetržitě snímána kamerovým systémem městské policie.

Tady můžete zhlédnout video, jak při úschově kola postupovat: https://youtu.be/oOBUYBL7mQE.