Nehodu policejního vozu vyšetřuje GIBS. Hledají se svědci

PÍSEK – Generální inspekce bezpečnostních sborů prověřuje dopravní nehodu, při níž se stal jedním z účastníků policejní vůz. Policisté hledají svědky a přivítají také záznamy z autokamer.

Nehoda se stala ve středu 10. července 2019 kolem čtvrt na dvě odpoledne v Písku při výjezdu z Nádražní ulice na silnici první třídy E49 (poblíž obchodních domů Kaufland a Tesco směrem na České Budějovice).

„Policisté ze skupiny vyšetřování dopravních nehod v Písku byli se služebním vozidlem účastníky dopravní nehody, řidička z civilního vozidla utrpěla při nehodě zranění a prověření celé události si tak převzali pracovníci Generální inspekce bezpečnostních sborů, kteří žádají svědky nehody o pomoc,“ uvedla Ivana Nguyenová, tisková mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Inspektoři se proto obrací na širokou veřejnost. Každý, kdo procházel nebo projížděl okolo tohoto místa a disponuje informacemi, které by mohly celou situaci objasnit, nechť je poskytne operačnímu oddělení Generální inspekce bezpečnostních sborů na čísle 974 839 734.

„Zejména pak žádáme řidiče nákladního vozidla, který mohl být bezprostředním svědkem dopravní nehody, k níž došlo kolem 13:15 hodiny, aby se přihlásil na výše uvedené číslo. Důležité jsou také záznamy palubních kamer z projíždějících vozidel,“ dodává Ivana Nguyenová.