Opilý chodec potrápil řidiče v Rožnově

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Řidiči projíždějící včera dopoledne Rožnovem pod Radhoštěm se museli potýkat s neobvyklou překážkou v běžném provozu. Důvodem byl muž, který již v brzkých hodinách zvládl nadýchat přes tři promile alkoholu. Svou dopolední procházku tak ukončil na záchytce.

Policie se do ulic vydala po oznámení, že se po hlavním tahu městem na silnici I/35 nebezpečně pohybuje chodec. „Policisté zjistili, že se jedná o místního padesátiletého muže, který po této komunikaci vrávoral, i když je vedle ní chodník. Dále zjistili, že muž přecházel vedlejší komunikaci po přechodu pro chodce, a ani jej nezajímalo, že na semaforu má červenou,“ upřesnil policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Jelikož svých jednáním neohrožoval jen sebe, ale také své okolí, skončil na policejní služebně. „Policisté u něj provedli dechovou zkoušku. Přístroj ukázal na hodnotu 3,19 promile,“ uvedl Malcharczik. Po tomto zjištění putoval muž na záchytku.

Nyní mu kromě pokuty ve výši dva a půl tisíce korun hrozí i zaplacení nákladů spojené s převozem a pobytem na záchytce. „Jeho jednáním, kdy spáchal přestupky podle zákona o silničním provozu, se bude zabývat příslušný správní orgán,“ uzavřel Malcharczik.