Stavba mostu v Třebíči je za třetinou plánovaných prací

TŘEBÍČ – Komplikuje vám stavba mostu u nemocnice v Třebíči život? Máme pro vás dobrou zprávu. Práce postupují podle časového harmonogramu a stavba za 40 milionů korun má být hotová na přelomu října a listopadu letošního roku. Obrňte se tedy trpělivostí a vydržte.

Součástí stavby je také rekonstrukce ramp na ulici Sportovní a protihlukových stěn u nemocnice, které financuje stát prostřednictvím Ředitelství silnic a dálnic. Podle informací Moniky Vavřínkové z Krajské správy a údržby silnic Kraje Vysočina mají stavaři hotové nové krajní opěry, vč. drenáží a zásypů za opěrami, probíhá postupná betonáž nových pilířů, zřízení věžového jeřábu, budování podpěrných věží pro nosnou konstrukci mostovky.

Omezení na trati bude v červenci minimální

S dalšími naplánovanými pracemi souvisí plánovaná výluka na železniční trati SŽDC, protože bude probíhat montáž ocelových nosníků přes trať. Dvoudenní pracovní maraton připadá předběžně na pátek 19. a sobotu 20. července. Cestující vlakem se ale nemusí obávat. Mělo by jít hlavně o noční výluky, resp. přestávky mezi jednotlivými jízdami vlakových souprav za účasti drážního dohledu s tím, že cestujících se tato opatření téměř nedotknou.