V Praze bylo zaparkované auto plné peněz a drog

PRAHA – Policisté zadrželi dealera, měl v zaparkovaném autě drogy skoro za milion a spoustu hotovosti. Vedle této činnosti lákal návštěvníky Prahy na projížďku po Vltavě.

Kriminalisté z 5. oddělení obecné kriminality Prahy I. zadrželi čtyřiatřicetiletého cizince, původem z Afriky, který rozdával návštěvníkům Prahy letáčky a zval je na romantickou plavbu po Vltavě. Kriminalisty ovšem více zajímala cizincova trestná činnost, kdy distribuoval drogy velkému množství odběratelů v centru Prahy.

„Prodej probíhal objednávkou prostřednictvím sms zpráv, zaslaných pachateli, který drogy vždy přivezl na smluvené místo a předal je zákazníkovi. Kriminalisté zadokumentovali desítky odběratelů, z nichž někteří měli i šedesát odběrů za půl roku,“ uvedla tisková mluvčí Policie ČR Eva Kropáčová.

Při samotném zadržení u sebe muž neměl žádné drogy. Byly u něho však nalezeny klíče od dalšího vozu, které policisté posléze objevili v jiné ulici. Tam nalezli kokain za zhruba 750 tisíc korun, dále 50 připravených sáčků pro přímý prodej, a ve dvou ponožkách bezmála dvě stě tisíc korun a pět set euro v hotovosti.

V případě odsouzení, hrozí muži trest odnětí svobody až na deset let.