Spolujezdkyně motorkáře tragicky skončila pod koly protijedoucího auta

PLZEŇSKO – Včerejší pozdně večerní jízda kolem dvaatřicáté hodiny se starala osudnou pro třiadvacetiletou ženu, která jela jako spolujezdkyně na motorce směrem od Kaznějova na Třemošnou.

Dvaatřicetiletý řidič motorky zatím z dosud nezjištěných příčin havaroval. Jeho následkem došlo k nešťastnému pádu mladé ženy do protisměru, kde jí prudce srazilo právě projíždějící auto a žena tak utrpěla vážná zranění neslučitelná se životem. Řidič motorky spadl na silnici ve svém směru jízdy a se zraněními byl převezen sanitkou do nemocnice.

Mluvčí záchranářů Mária Svobodová informovala: „Na místě dopravní nehody lékař záchranné služby musel bohužel konstatovat úmrtí mladé ženy, která svým zraněním podlehla. Dvaatřicetiletého muže jsem transportovali do Fakultní nemocnice na Lochotíne se středně těžkým zraněním.“

Dechové zkoušky, které byly provedeny na místě u obou řidičů, dopadly s negativním výsledkem. „U tragicky zesnulé ženy byla nařízena soudní pitva. Přesnou příčinou a okolnostmi nehody se zabývají policisté z územního odboru Plzeň-venkov,“ konstatovala policejní mluvčí Pavla Burešová.