Stala se nehoda na trati, v autě seděly i malé děti

HRADECKO – Co mohlo způsobit železniční neštěstí? Policisté pátrají po příčinách tragické havárie, při níž se srazil osobní automobil se spěšným vlakem, který převážel 80 cestujících. Kolik životů si nehoda vyžádala? Ve voze seděly i dvě malé děti.

V neděli odpoledne jel přes Černožice osobní vůz, ve kterém cestovala třicátnice, téměř padesátiletý muž a také dvě děti ve věku 5 a 8 let. Když auto najíždělo na železniční přejezd, srazil ho vlak mířící z Trutnova do Hradce Králové. Na místo se obratem dostavily hasičské jednotky, policie i záchranáři. „Po celou dobu odstraňování následků nehody byl provoz na trati z Jaroměře do Hradce Králové zcela zastaven. Ve vlaku cestovalo v danou chvíli zhruba 80 cestujících, kteří vyvázli bez zranění,“ uvádí tisková mluvčí Ivana Ježková.

Pro cestující Českých drah byla následně zajištěna náhradní autobusová doprava. Strojvedoucí byl podroben zkoušce na alkohol, ta však dopadla negativně. Z pasažérů osobního vozidla bohužel nikdo nehodu nepřežil. Policisté nyní zjišťují, zda v době srážky bylo v provozu výstražné signalizační znamení.