V krajské metropoli začíná rekonstrukce Lidické třídy

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Další z ulic v krajské metropoli čeká oprava povrchu komunikace a chodníků. Jedná se o rekonstrukci Lidické třídy, která bude řidičům komplikovat průjezd městem. Krajský radní Jiří Švec však uklidňuje, že průběh prací bude zorganizován tak, aby řidiče neomezovala úplná uzavírka.

Rekonstrukce začne zítra, tedy 15. července 2019 a potrvá do 29. září 2019. „V rámci modernizace necháme nahradit poškozenou horní část vozovky a upravit přechody pro chodce. Ty budou vybaveny ochrannými ostrůvky a novým osvětlením. Přechody pro chodce jsou plánovány na ulicích J. B. Foerstera, Plánská, Chmelenského, Buděšínského či mezi ulicemi Papírenská a Slunečná,“ vysvětlil Švec.

Částečná uzavírka, při níž dojde ke zúžení komunikace, bude platit pro vozidla do 6 tun a autobusovou dopravu. Úplná uzavírka se pak bude týkat vozidel nad 6 tun. Objízdná trasa povede přes Litvínovickou, dále na Planou a Včelnou.

Objízdná trasa pro vozidla nad 6 tun (zdroj c-budejovice.cz)

Náklady na rekonstrukci Lidické třídy bude hradit z části kraj a z části krajské město. Kraj na ní vynaloží částku přesahující 32 milionů korun. Dalších 3,5 milionů zaplatí Statutární město České Budějovice.