Hornobránský rybník nabízí v této sezóně hned dvě novinky

ČESKÝ KRUMLOV – Meteorologové slibují, že v příštím týdnu by se k nám mělo opět vrátit léto, a k tomu patří samozřejmě koupání. Hornobránský rybník v Českém Krumlově nabízí od této letní sezóny dvě novinky pro dětské nadšence vodních aktivit, ale i vášnivé plavce.

Na začátku července sem totiž jedna z městských společností nechala ukotvit plovoucí molo s žebříky a pro ty menší je zde vzduchová trampolína na břehu rybníka. Plocha mola je pět krát pět metrů a slouží jako ostrůvek pro skákání nebo relaxaci.

„Vodní molo se skládá z bloků, jejichž nosnost je 325 kilogramů na jeden metr čtvereční, celková nosnost mola je tak osm tun. Materiál, z něhož jsou základní díly vyrobeny, je antikorozní, antioxidační, šetrný k životními prostředí, vodním rostlinám i živočichům. Je zcela recyklovatelný. Délka životnosti plovoucího mola je 15 až 20 let. Na zimní sezónu se z rybníka odstraní a uskladní. Molo město pořídilo za 164 tisíc korun,“ uvádí město.

Trampolína se pak stala doslova magnetem nejen pro děti, ale i dospělé. „Trampolína je konstruovaná s maximálním ohledem na bezpečnost a splňuje nejpřísnější evropské bezpečnostní normy. Polštáře jsou nízko nad zemí a nemají žádné ostré rohy, nebo boční hrany, ze kterých by hrozil pád. Z důvodu bezpečnosti se na trampolínu nesmí v botách, stojí ve zprávě na webu města.