Hradiště obnovuje dětská hřiště. Ve Véskách už děti mohou začít řádit!

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Během letošních prázdnin se město rozhodlo obnovit hned tři dětská hřiště. Již nyní si děti mohou vyzkoušet nové moderní prvky v prostoru ulice Padělky ve Véskách. Do 16. srpna by jej měla následovat hřiště v Sadech v ulici Ztracená a na Větrné na sídlišti Východ. „Opravám a úpravě dětských hřišť či sportovišť se věnujeme tak intenzivně, jak nám to rozpočet dovolí,“ ujistil starosta Stanislav Blaha.

Na rozdíl od minulých let, kdy byly umístěné herní prvky vyrobeny především ze dřeva, jsou ty ve Véskách z bezúdržbových a odolných materiálů. Využívají například konstrukční oceli a vysoce odolného polyetylenu HDPE.

Herní komponenty město zvolilo tak, aby se na nich zabavily děti různých věkových skupin. „Pro ty úplně nejmenší jsou určeny pískoviště s plachtou, vahadlová houpačka a pérovací houpadlo. Pro děti od tří do šesti let je určena herní sestava s klouzačkami a lanovými prvky a děti od šesti do dvanácti let zde budou mít navrženou dvojhrazdu a multifunkční šplhací sestavu,“ vypočítal místostarosta města Čestmír Bouda. Nachází se zde také trojhoupačka a kolotoč. Dopadovou plochu herních prvků tvoří kačírek.

Dětská hřiště a sportoviště stojí trvale v centru zájmu občanů a podněty k jejich opravám jsou velmi časté. „Všechna hřiště a sportoviště ve veřejném prostoru najednou opravit nelze, ale jen v posledních dvou letech jsme z několika již minimálně využívaných hřišť udělali místa, kde se to dětmi jenom hemží,“ zhodnotil starosta Blaha.